Moje šťastná hvězda

Vedle svého manžela je skutečnou ženou

Herečka PAVLA TOMICOVÁ (57) působí na první pohled jako energická žena, která pro ostré slovo nejde daleko. Ale není to tak, Pavla je v soukromí mírná dáma, jež oceňuje kvality svého rázného muže.

Sympatická Pavla Tomicová poprvé zaujala filmové diváky v úspěšné komedii Snowboarďáci z roku 2004. Jen krátce nato pak začala účinkovat v nekonečném seriálu Ulice, kde si jako trošku potrhlá Simona okamžitě získala tisíce nadšených příznivců.

Málokdo z nich v té době věděl, že je Pavla vynikající divadelní herečka, která dokáže skvěle ztvárnit postavy se složitými charaktery.

Toužila hrát v divadle Drak

Tomicová ani v obtížném období dospívání nebyla žádná rebelka a podle svých slov je spíš submisivní typ. Přesto prý ráda o přestávkách bavila své spolužáky a hrála v amatérském loutkovém divadle.

Před cizími lidmi se však raději nijak neprojevovala. A protože odmalička milovala děti, vystudovala střední pedagogickou školu. Po maturitě se rok věnovala této krásné profesi a pak přece jen zkusila přijímačky na DAMU, obor loutkoherectví.

Jenže Pavla už brzy pochopila, že se nedokáže úplně schovat za loutku, a když měla představení, loutku totiž vždy malinko upozadila. Na jedné divadelní přehlídce ji pak natolik okouzlilo hradecké divadlo Drak, že v něm zatoužila hrát.

To se jí také nakonec povedlo. Tehdy vlastně začala její úspěšná herecká kariéra. V divadle Drak Pavlu objevil vynikající režisér Vladimír Morávek (54), a právě díky němu se Tomicová během několika let stala jednou z největších hvězd Klicperova divadla v Hradci Králové.

Pod jeho vedením pak sehrála své nejkrásnější divadelní role a získala řadu význačných ocenění. Za svoji Arkadinu v Čechovově Rackovi byla nominována na Cenu Thálie a jako Maryša ve stejnojmenné inscenaci získala Cenu Alfréda Radoka.

Když Pavlu objevil český film, zaškatulkoval ji do rolí rázných dobraček nebo ukřičených semetrik.

Nechtěla rozbít rodinu

To je ale velká škoda, vždyť Tomicová zahrála postavu Erži v kultovním divadelním divadelním představení Kočičí hra tak skvěle, že kritikové plným právem hovořili o tom, že Pavla svou spontánností a nasazením překonala i výkon Dany Medřické (†62), která v tomto představení kdysi excelovala.

Filmoví a televizní nadšenci Pavlu v uplynulých letech obdivovali hlavně v komediích Padesátka, Bezva ženská na krku a Po čem muži touží. A to není zdaleka všechno.

Tomicová velmi brzy zdomácněla i v televizních seriálech, jako byla Ulice, Bazén, Snowboarďáci, Bazén, Horákovi, Gympl s (r)učením omezeným, Četníci z Luhačovic, Ohnivý kuře a Krejzovi.

I proto se všichni velmi zajímali o soukromý život této vynikající a hlavně velmi sympatické herečky. Netrvalo dlouho a Pavla jim sama prozradila, že její první manželství byl jeden velký omyl.

Tomicová dlouho žila ve svazku, o kterém byla přesvědčená, že nemůže dobře dopadnout. Poměrně brzy po svatbě pochopila, že její manžel má problémy se svou sexuální orientací. Zároveň ale nechtěla rozbít rodinu, protože spolu měli syna Adama (26).

Tchyně jí přinesla kachnu

Až po deseti letech soužití se jí pak manžel svěřil s tím, co ona tušila už dávno. „Manžel byl homosexuál a sám se s tímto faktem těžko srovnával,“ řekla pak herečka novinářům a dodala, že její muž tuto vyhrocenou situaci vyřešil odjezdem do Ameriky.

Doufal totiž, že se tam lépe vyrovná se svou orientací, což se nakonec také stalo. A dokonce tam potkal Raula, svou životní lásku. „Je to zřejmě báječný chlapík a musím říct, že mě to dělá docela šťastnou,“ řekla přející herečka.

Víc podrobností však nikdy médiím nesvěřila. Už jenom proto, že vždy měla a stále má hezký vztah s rodiči svého bývalého muže.

„Nejkrásnější na tom manželství byl syn a moje tchyně,“ řekla herečka a dodala, že to není tak dávno, co jí bývalá tchyně přinesla po představení pečenou kachnu.

Ondřej je malý velký muž

Svého druhého manžela, herce Ondřeje Malého (53), potkala Pavla na své domovské scéně v Klicperově divadle. A dodnes si pochvaluje, že je spojuje alespoň profese, když mají jinak úplně rozdílné povahy a koníčky.

Ti dva se nejprve přátelili a až potom mezi nimi vznikl láskyplný vztah. Tomicová během krátké doby zjistila, že je Ondřej velmi vzácný člověk, charakterní, zodpovědný, zkrátka naprosto skvělý. I proto mu dodnes říká malý velký muž.

„Zvlášť po předchozích zkušenostech jsem byla schopná si jeho kvality uvědomit a docenit. Ve dvaceti bych to neuměla,“ tvrdí stále zamilovaná herečka. I když se ti dva velmi milují, jsou vlastně každý úplně jiný.

Zatímco Tomicová o sobě tvrdí, že je v civilu spíš submisivní, Ondřej je vůdčí typ a skutečný chlap. Protože si Pavla se svým druhým manželem brzy pořídila dcerku Anežku (19), prosili režiséry, aby jim dávali role na střídačku.

Aby se tak alespoň jeden z nich mohl postarat o děti. Herečka je dnes na své děti plným právem hrdá. Syn Adam, který vystudoval politologii, žije v Praze a pracuje v zahraniční firmě.

Takže když má Tomicová natáčení v Praze a nestíhá návraty domů do Hradce, přespává u něj. To pak ale zase nevídá dceru Anežku, která studuje uměleckoprůmyslovou školu, obor design interiérů.

Rovněž ráda hraje na ukulele a zpívá. Anežka ale dříve byla velký introvert, takže pokud si chtěla zahrát, musela celá rodina odejít na zahradu. Pavla zkrátka ani při své náročné profesi nezapomíná na krásné poslání milující matky a manželky.

Touží po teple a moři

Dokonce říká, že je šťastná, že vedle svého rozhodného manžela může být ženou. A vůbec jí nevadí, že mají s mužem vzhledem ke svým rozdílným zájmům úplně jiné představy o dovolené.

Zatímco Ondřej miluje hory, Pavla touží po teple a moři. Dovolené si proto užívali na etapy, aby byli spokojeni oba. A jak se zdá, její snaha, aby rodina žila v harmonii, se jí tedy daří.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden