Vegetariánské lasagne

Vynikající a přitom zdravé lasagne s dýní Hokaido, špenátem a parmezánem.

Suroviny na 6 porcí - balení lasagní - 600 g dýně Hokaido - 500 g mražených špenátových listů - 2 stroužky česneku - 40 g másla - sůl - 1 lžíce hladké mouky - 150 g parmezánu - 250 ml mléka

Postup

1. Plátky dýně povařte s trochou vody doměkka. V pánvi rozehřejte polovinu másla a osmažte na něm špenát a česnek. Lasagne uvařte podle návodu.

2. Zbylé máslo rozehřejte v kastrůlku, zaprašte moukou a lehce osmažte. Přilijte mléko a nechte probublat, až omáčka zhoustne.

3. Do vymazané formy rozložte polovinu dýně, dejte lasagne a posypte třetinou sýra. Dejte špenát, lasagne, dýni a lasagne. Zalijte omáčkou a posypte zbytkem sýra. Pečte 40 minut při 200 ºC.

reklama
reklama

Komentáře