Vegetariánský burger z cizrny

Suroviny:


  • 1 x 400 g konzerva cizrny

  • 1 x 340 g konzerva kukuřice

  • ½ svazku čerstvého koriandru

  • ½ lžičky mleté sladké papriky

  • ½ lžičky římského kmínu

  • sůl a kůra z 1 citronu

  • 3 lžíce hladké mouky + na poprášení

  • olivový olej

  • zelené salátové listy

  •  2 velká rajčata

  • 4 burgerové bulky

  • rajčatový kečup


Postup:

Slitou cizrnu a kukuřici vsypeme do mixéru. Přidáme koriandr, koření, sůl, citronovou kůru, mouku a promixujeme. Vytvarujeme 2 cm vysoké placičky a dáme je chladit. Pak opečeme burgery na oleji z obou stran. Opláchneme a osušíme salát. Rajčata nakrájíme na plátky, přepůlíme i burgerové bulky. Na spodek dáme kečup, pak cizrnový burger. Přidáme rajčata, salát, lístky koriandru a zakryjeme vrškem bulky..

reklama
reklama

Komentáře