Vejce Benedikt na křupavé houstičce

Vejce Benedikt se často bojíme připravovat, přitom jsou tak jednoduchá na přípravu.


Suroviny:


2 vejce


2 plátky slaniny


3 lžíce zakysané smetany


2 lžíce mléka


1 lžíce plnotučné hořčice 


1 lžička čerstvě vymačkané citronové šťávy


2 lžíce octa


sůl, pepř


1 čerstvá houska


pažitka na ozdobu


Postup:


Housku si rozpůlte a nasucho ji opečte z obou stran na pánvi. V hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte do ní trochu octa.


Až začne voda vřít, rozklepněte do ní vejce a zamíchejte, aby se nepřilepilo ke dnu. Po třech minutách ho vyndejte a nechte okapat. Takto pokračujte i s druhým vejcem.


Poté si na pánvi osmahněte slaninu. V misce si smíchejte hořčici, mléko, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, sůl a pepř.


Na housku poklaďte plátky slaniny, vejce a přelijte je omáčkou. Ozdobte pažitkou.


Náš tip


Aby byla chuť ještě lepší, do vody s otcem můžete přidat i oblíbené bylinky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden