Pečivo nakrájíme na kostičky, na ně nalijeme žloutky rozšlehané s mlékem a necháme nasáknout. Maso pokrájíme nadrobno, bylinky nasekáme (kopřivy spaříme horkou vodou – přestanou pálit). Vše spojíme, osolíme a opepříme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do nádivky. Zapékací nádobu dobře vymažeme máslem, rovnoměrně navrstvíme nádivku (i povrch můžeme poklást plátky másla) a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Je výborná teplá i studená.
Chutná jen tak samotný, ale můžete jej podávat také s mascarpone nebo se zmrzlinou. Ananas ladí i s pikantní chutí, takže naprosto nic nezkazíte, když med smícháte se špetkou chilli. Ingredience: 4 porce1 celý ananas4 lžíce medu1 lžíce másla2 lžíce citronové šťávylístky ...
Chutná jen tak samotný, ale můžete jej podávat také s mascarpone nebo se zmrzlinou. Ananas ladí i s pikantní chutí, takže naprosto nic nezkazíte, když med smícháte se špetkou chilli. Ingredience: 4 porce1 celý ananas4 lžíce medu1 lžíce másla2 lžíce citronové šťávylístky ...
Nakládačky jsou klasika a využijete je prakticky ke každému jídlu či pohoštění. Potřebujete: ✿ 1 kg okurek nakládaček✿ 4 l vody✿ 1 l 8% octa✿ 200 g cukru✿ 120 g soli✿ 4 snítky kopru s okvětím✿ 8 stroužků česneku✿ 4 bobkové listy 1. Okurky dobře omyjte, pak je vložte do velké ...
Nakládačky jsou klasika a využijete je prakticky ke každému jídlu či pohoštění. Potřebujete: ✿ 1 kg okurek nakládaček✿ 4 l vody✿ 1 l 8% octa✿ 200 g cukru✿ 120 g soli✿ 4 snítky kopru s okvětím✿ 8 stroužků česneku✿ 4 bobkové listy 1. Okurky dobře omyjte, pak je vložte do velké ...
Designově vypadající lucernu si můžete snadno vyrobit sami během pár minut. Posvítit si s ní můžete na balkoně, doma i na zahradě. Budeme potřebovat: 4 laťky o rozměrech 2 x 2 x 20 cm 8 latí o rozměrech 2 x 2 x 11 cm sololitovou destičku o rozměrech 15 x 15 cm skleněnou ...
Designově vypadající lucernu si můžete snadno vyrobit sami během pár minut. Posvítit si s ní můžete na balkoně, doma i na zahradě. Budeme potřebovat: 4 laťky o rozměrech 2 x 2 x 20 cm 8 latí o rozměrech 2 x 2 x 11 cm sololitovou destičku o rozměrech 15 x 15 cm skleněnou ...
Byli jste letos na borůvkách? A je vám líto je sníst hned ani je nechcete zamrazit? Prodlužte si požitek z té lahody vynikajícím džemem! Potřebujete: ✿ 1 kg borůvek✿ 500 g želírovacího cukru 2:1✿ 3 lžíce citronové šťávy 1. Borůvky propláchněte a nechte dobře okapat. Pak je ...
Byli jste letos na borůvkách? A je vám líto je sníst hned ani je nechcete zamrazit? Prodlužte si požitek z té lahody vynikajícím džemem! Potřebujete: ✿ 1 kg borůvek✿ 500 g želírovacího cukru 2:1✿ 3 lžíce citronové šťávy 1. Borůvky propláchněte a nechte dobře okapat. Pak je ...
Velké žampiony jsou skvělou pochoutkou, když je naplníte. Můžete je plnit sýrem, masem nebo zeleninovou směsí. Nezapomeňte je ale za všech okolností provonět bylinkami. Ingredience: 4 porce8 žampionů portobello1 červená paprika200 g Lučiny1 vejcesůlpepř1 lžička lístků ...
Velké žampiony jsou skvělou pochoutkou, když je naplníte. Můžete je plnit sýrem, masem nebo zeleninovou směsí. Nezapomeňte je ale za všech okolností provonět bylinkami. Ingredience: 4 porce8 žampionů portobello1 červená paprika200 g Lučiny1 vejcesůlpepř1 lžička lístků ...
Suroviny: 400 g nastrouhané nebo rozmixované cukety 300 g nastrouhané čokolády 300g mouky 200 g kakaa 150 g řeckého jogurtu 250 g hnědého cukru 50 g cukru krystal 1 lžička vanilky nebo vanilkový extrakt 2 vejce špetka soli 1 lžička jedlé sody půl lžičky prášku do ...
Suroviny: 400 g nastrouhané nebo rozmixované cukety 300 g nastrouhané čokolády 300g mouky 200 g kakaa 150 g řeckého jogurtu 250 g hnědého cukru 50 g cukru krystal 1 lžička vanilky nebo vanilkový extrakt 2 vejce špetka soli 1 lžička jedlé sody půl lžičky prášku do ...