Moje sladké tajemství

Velikonoční nádivka

Suroviny:

7 rohlíků

200 ml mléka

400 g uzeného masa

30 g másla

6 vajec

2 hrsti nasekaných kopřiv

1 lžíce pažitky

1 lžíce petrželky

1 lžička prášku do pečiva

špetka muškátového oříšku

sůl

pepř

Postup:

Do mísy dejte rohlíky nakrájené na kostičky, nechte je nasáknout mlékem a pak je vymačkejte. Vmíchejte prošlehané žloutky, uzené maso, rozpuštěné máslo, kopřivy, pažitku, petrželku a prášek do pečiva. Směs ochuťte nastrouhaným muškátovým oříškem, osolte a opepřete.

Do směsi vmíchejte sníh z bílků a nalijte ji do zapékací mísy vymazané máslem. Pečte půl hodiny na 200 °C dozlatova. Tuto dobu nepřekračujte, nádivka by se vysušila. Dobře připravená nádivka je křupavá na povrchu a vláčná uvnitř!

Tip!

Do velikonoční nádivky patří kopřivy, avšak s bylinkami můžete improvizovat a použít i ty, které vám rostou na zahradě.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden