Velikonoční nádivka

Uzeným provoněná nádivka s jarními kopřivami a bylinkami je ta nejlepší, jakou můžeme na Velikonoce připravit

Ingredience

750 g uzené krkovice, 5 vajec, 8 rohlíků, 250 ml mléka, svazek petrželky, 3 lžíce sekané pažitky, 5 jarních cibulek, 2 hrsti čerstvých kopřiv, 4 stroužky česneku, 100 g másla, sůl, pepř

Postup

Rohlíky nakrájíme, zalijeme vlažným mlékem, v kterém rozšleháme žloutky. Promícháme a necháme nasáknout. Uvaříme krkovici, po vychladnutí nadrobno nakrájíme, přidáme k ní nasekané kopřivy, které před přípravou spaříme vývarem z krkovice, nasekanou cibulku a bylinky.
Přidáme nasáklé rohlíky, lehce osolíme a opepříme. Ušleháme bílky na tuhý sníh a také je vmícháme do směsi. Pekáč předem vymastíme máslem, nádivku do něho rozložíme a uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama