Velikonoční nádivka se zeleninou a houbami

Potřebujete:

6 rohlíků, 500 ml mléka, 1 malou cuketu, 2 mrkve, 1 menší cibuli, 4 stroužky česneku, 3 vejce, 600 g směsi lesních hub, kmín, sůl, majoránka, pepř mletý, máslo na potření

Postup:


  1. Rohlíky nakrájejte na plátky a navlhčete mlékem.

  2. Mražené nebo sušené houby (ty předem namočte) chvíli poduste na másle s kmínem a pak je nakrájejte na drobné kousky.

  3. Nakrájejte cibuli nahrubo, česnek najemno, nastrouhejte mrkev a cuketu na hrubém struhadle. Na másle zpěňte cibuli, pak přidejte česnek a zeleninu a poduste do měkka.

  4. Houby a zeleninu přidejte k namočeným rohlíkům, ochuťte solí, pepřem a majoránkou, promíchejte, přidejte rozšlehaná vejce a znovu zamíchejte. Podle potřeby můžete přidat trochu krupice, aby byla nádivka přiměřeně hustá.

  5. Troubu předehřejte na 180 °C.  Připravenou směs rozprostřete do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy, povrch uhlaďte, pokapejte rozpuštěným máslem, vložte do trouby a pečte cca 30–45 minut dozlatova..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden