Moje sladké tajemství

Velikonoční pečeně s bylinkami

Suroviny:


  • 1 kg vepřové pečeně

  • 250 g uzeného masa

  • 1 cibule

  • 2 rajčata, 1 paprika

  • 0,5 kg vařených brambor

  • 150 g sýru Eidam, olej

  • nať petrželky, pepř a sůl


Postup:

Vepřové maso nakrájíme na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme. Uzené maso se nakrájí na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno, na malé kousky nakrájíme papriku bez jádřince a rajčata. Jemně nasekáme i omytou nať petrželky. Vařené brambory nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme.

V pánvi rozehřejeme olej, krátce na něm opečeme plátky vepřového masa a přendáme je do zapékací mísy. Na zbylém oleji mírně osmažíme nakrájenou cibulku, pak přidáme kostky uzeného masa, nakrájená rajčata, papriku a petrželku.

Vše podlijeme a necháme chvíli dusit. Směsí z pánve přelijeme plátky vepřového v zapékací míse, pak vše pokryjeme plátky brambor, posypeme nastrouhaným sýrem a necháme v troubě zapéct.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden