Velikonoční sekanina

Suroviny na 4 porce:

½ kg vařené vepřové plece

¼ kg uzeného vařeného masa

¼ litru mléka

7 vajec

7 rohlíků (nebo 1 veka)

miska nasekaných kopřiv

pro chuť další jarní bylinky

sůl

pepř

máslo na vymazání zapékací nádoby

Postup:


  1. Pečivo nakrájíme na kostičky, na ně nalijeme žloutky rozšlehané s mlékem a necháme nasáknout. Maso pokrájíme nadrobno, bylinky nasekáme (kopřivy spaříme horkou vodou – přestanou pálit). Vše spojíme, osolíme a opepříme.

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do nádivky.

  3. Zapékací nádobu dobře vymažeme máslem, rovnoměrně navrstvíme nádivku (i povrch můžeme poklást plátky másla) a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Je výborná teplá i studená.


reklama
reklama

Komentáře