Moje šťastná hvězda

Vendula Pizingerová nesnáší hloupé řeči!

Na utěšování je po zkušenostech alergická

Prezidentka Kapky naděje VENDULA PIZINGEROVÁ (44) má kvůli životním bolestem velké zkušenosti s otřesnými reakcemi lidí.

Když přijde řeč na vyjadřování soucitu a slov podpory, má Pizingerová jasno. Je doslova alergická na všechny rádoby dobře míněné fráze, které podle ní lidé často říkají, jen aby něco řekli. Vendulu, která si před lety kvůli úmrtí dcery KLÁRY (†4) prošla psychickým peklem, nejvíc ze všech takových prázdných řečí rozčiluje rčení „na všem zlým je něco dobrý“.

Dodnes si totiž pamatuje, že když prožívala svůj největší zármutek, právě takové řeči od lidí slýchala. „Co dobrýho mělo být na tom, že mi umřelo dítě? Taková blbost!“ krotí v sobě naštvání.

Místo pomoci škodí

Vendula podobné řeči odmítá s tím, že takové snahy utěšovat někoho, kdo se zrovna snaží vypořádat s největším zármutkem, ve skutečnosti dotyčnému spíše ještě víc uškodí. Lidé by si měli podle ní dvakrát rozmyslet, co říkají. Někdy jsou prý z úst vypouštějí úplná zvěrstva. „Na zármutku není dobrýho nikdy nic. To pořekadlo prostě neplatí!“

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden