Moje šťastná hvězda

Vendula Pizingerová: Synovi dopřává drsnou školu života

Nemaže se s ním

Ještě před pár lety by si VENDULA PIZINGEROVÁ (45) nevybrala jiné místo k odpočinku než luxusní hotel u moře. Od doby, co je vdaná za o šestnáct let mladšího JOSEFA PIZINGERA (29), podniká jednu dobrodružnou cestu za druhou.
S manželem spala v mnohaminusových mrazech v jeskyni, šplhá po skalách a vyráží na místa, která ji dřív ani za mák nelákala. Se svým akčním a po adrenalinu prahnoucím chotěm zkrátka drží krok.

Jde mu často o život

Což o to, tempo, které nasadila, jí očividně svědčí. Prezidentka Kapky naděje se ale netají tím, že se mnohdy nebezpečných cest účastní i její syn JAKUB (12). A to už je trochu na pováženou. Ona si však myslí, že pro něj dělá to nejlepší, co může. „Je díky tomu mnohem odolnější. Ve dvanácti letech dokáže rozdělat oheň nebo se pohybovat podle kompasu,“ tvrdí Vendula s tím, že to Jakuba prý velmi baví. Že mu ale mnohdy může jít i o život, už zřejmě Pizingerové tolik nevadí. Jak totiž prozradila, na léto se chystají na dovolenou do rumunské přírody, konkrétně do transylvánských Alp. A jelikož tam volně žijí medvědi, ona sama říká, že z této cesty má docela strach. Snad se tedy všichni vrátí zpět v pořádku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden