Můj kousek štěstí

Vendula Pizingerová: Únava a vyčerpání!

Nejčernější obavy se pomalu ale jistě stávají realitou. Vendula Pizingerová (46) v manželství už ztrácí nervy. Vdova po skladateli Karlu Svobodovi (+68), Vendula Pizingerová, se stále snažila přesvědčovat své okolí, že jí manželství s o šestnáct let mladším mužem vyhovuje.

"Já mládnu, on stárne," říkala s lehkostí. Její život se však pod vlivem Josefa Pizingera kompletně změnil. Začala dělat věci, ke kterým měla dřív odpor, nelákaly ji... Někdo by možná mohl namítnout, že jí to jen prospělo.

Například díky tréningům v posilovně pod velením manžela zeštíhlela, vypracovala si postavu a nevšední, leckdy drsné zážitky, které jí muž chystá, ji obohacují. Jak se ale patronka Kapky naděje cítí uvnitř? Nevadí jí, že vlastně nežije svůj život, ale spíše život svého manžela?     Zatímco dosud se snažila působit šťastně, teď poprvé přiznala trhliny ve vztahu.

Vendula Svobodová vždy žila především společenským životem. S milovaným manželm Karlem Svobodou se pohybovala ve světě showbyznysu. Chodili spolu na V.I.P. večírky, na plesy, do divadla... Lodičky takřka nesundala z nohy.

Tenhle styl života ji naplňoval. Nová láska ale jakoby ji od tohoto světa odřízla. I její kamarádky si stěžují, že už s nimi nechodí na skleničku a místo rodinné pohody musí čelit nejrůznějším adrenalinovým aktivitám z hlavy jejího manžela.

Nyní nejspíš konečně sama sobě přiznala, že to neni pro ni to pravé ořechové.     Na poslední dobrodružnou cestu po Nepálu Pizingerová asi jen tak nezapomene. „Oba jsme překonali sami sebe. Bylo to na doraz," vzpomíná na vandrování divočinou s těžkou krosnou na zádech.

Mnohem lépe se Vendula cítí voňavá s elegantní kabelkou, místo toho ale musela vláčet na ramenou těžký batoh jako vandrák. „Už smrdíme i z fotky," říkala s nadsázkou. A dodala, že už jí z toho tak trochu ruply nervy.

"Abyste si nemysleli, že je vše ideální, už jsme se i slušně pokočkovali, jasně že kvůli batohu. To pořád řeším no, ale zbytečně, protože ho stejně táhnu dál," přiznala, že s trempováním se stále nemůže sžít.

Ironií osudu je, že právě tenhle výlet měl být dárek k narozeninám pro Vendulu od manžela. Kdo ví, zda ovšem nebude tím posledním společným...   .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden