Vepřová játra v jogurtové marinádě

Máte rádi jatýrka? A co takhle v jogurtové marinádě?

Suroviny na 4 porce:

600 g vepřových jater

na marinádu:

1 kelímek bílého jogurtu

sůl, pepř

cibulové koření

libeček

1 vejce

strouhanka ze 4 velkých slaných tyčinek

olej

Postup:

Játra odblaníme, nakrojíme na stranách, aby se při smažení nekroutila. Smícháme jogurt, vejce, koření a libeček. Játra na noc naložíme do této marinády. Další den játra i s marinádou obalíme už jen v rozdrcených (rozmixovaných slaných tyčinkách). Obalená játra dáme smažit dozlatova do rozehřáté trouby na 160 °C na plechu s pečícím papírem, který malinko pokropíme olejem. Podáváme s pečeným bylinkovým bramborem.

reklama
reklama