Moje šťastná hvězda

Vepřová kořeněná pečeně na zelenině

Hodí se k němu úplně cokoli

Upéct šťavnatou pečínku, to chce čas a správnou péči.

Ingredience:


  • 1 kg vepřové pečeně

  • lžička drceného kmínu

  • 4 stroužky česneku

  • 1 lžíce sádla

  • 2 cibule

  • 1 mrkev

  • ½ celeru

  • 1 bobkový list

  • sůl

  • pepř


Postup: 

  • Na mase uděláme nožem do kůže šikmé proužky, asi tak 1 cm od sebe, a zprudka ho opečeme na pánvi.Pak maso dáme do pekáče, posypeme kmínem, pomažeme prolisovaným česnekem, trochu opepříme, přidáme sádlo a dáme péct při 180 °C.

  • Maso otáčíme, aby se upeklo ze všech stran, přeléváme výpekem. Asi po 30 minutách přidáme nakrájenou zeleninu na kostičky a bobkový list.

  • Pečeme asi hodinu, dokud není maso zvenku křupavé, pružné a uvnitř měkké. Do masa nikdy nepícháme vidličkou ani ničím jiným, zbavujeme ho tak šťavnatosti, postačí jen, pokud ho zmáčkneme. Pokud teče krvavá šťáva, ještě pečeme.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden