Vepřová kořeněná pečeně na zelenině

Hodí se k němu úplně cokoli

Upéct šťavnatou pečínku, to chce čas a správnou péči.

Ingredience:


  • 1 kg vepřové pečeně

  • lžička drceného kmínu

  • 4 stroužky česneku

  • 1 lžíce sádla

  • 2 cibule

  • 1 mrkev

  • ½ celeru

  • 1 bobkový list

  • sůl

  • pepř


Postup: 

  • Na mase uděláme nožem do kůže šikmé proužky, asi tak 1 cm od sebe, a zprudka ho opečeme na pánvi.Pak maso dáme do pekáče, posypeme kmínem, pomažeme prolisovaným česnekem, trochu opepříme, přidáme sádlo a dáme péct při 180 °C.

  • Maso otáčíme, aby se upeklo ze všech stran, přeléváme výpekem. Asi po 30 minutách přidáme nakrájenou zeleninu na kostičky a bobkový list.

  • Pečeme asi hodinu, dokud není maso zvenku křupavé, pružné a uvnitř měkké. Do masa nikdy nepícháme vidličkou ani ničím jiným, zbavujeme ho tak šťavnatosti, postačí jen, pokud ho zmáčkneme. Pokud teče krvavá šťáva, ještě pečeme.

reklama
reklama

Komentáře