Vepřová krkovice v jogurtu se skořicí

Jako příloha k masu se perfektně hodí vařené nebo šťouchané brambory.

Ingredience: 6 plátků vepřové krkovice, 200 ml řeckého jogurtu, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžičky mleté skořice, 1 lžička mořské soli, 1 citron

Postup: Plátky krkovice jemně rozklepejte hřbetem ruky. Smíchejte jogurt, olej, skořici, sůl a nastrouhanou kůru z citronu. Směs použijte jako marinádu na maso a dejte na 45 minut proležet do chladničky.

Před pečením nechte maso alespoň 15 minut odpočívat na pokojovou teplotu, pak ho jemně osušte tak, aby na něm nebyla příliš velká vrstva jogurtu, a dejte do trouby na gril. Pečte dokud nebude maso hotové.

Jako přílohu si připravte brambory. Ty oloupejte a vařte jak jste zvyklí zhruba dvacet minut. Poté je promíchejte s olivovým olejem, ve kterém jste rozmíchali lžičku řeckých bylinek a špetku soli. Podávejte se salátkem.

reklama
reklama

Komentáře