Moje šťastná hvězda

Vepřová líčka s polentou

Líčka jsou velmi jemné maso, které se dlouhým dušením promění v absolutní lahůdku, jež se téměř rozplývá na jazyku. Vyzkoušejte tentokrát vepřová líčka s kořenovou zeleninou a kukuřičnou polentou.

Ingredience:

2 mrkve, 300 g celeru, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 3 lžíce rostlinného oleje, 800 g vepřových líček, 2 lžíce rajského protlaku, 300 ml suchého červeného vína, 150 ml vína Marsala, 4 snítky čerstvé majoránky, 500 ml hovězího vývaru, 50 g studeného másla, 1 řapík celeru, 15 lístků čerstvé majoránky, sůl, pepř

Postup: 

Jednu mrkev a celer nakrájejte na kostičky, cibuli nadrobno, česnek podrťte. V hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje a zprudka v něm opečte osolená a opepřená líčka dohněda.

Vyjměte je, do hrnce vlijte 1 lžíci oleje a orestujte na něm mrkev, celer a cibuli. Vsypejte česnek a opečte. Vlijte protlak a vína, nechte je vyvařit.

Přidejte snítky majoránky, zalijte vývarem a duste 3 hodiny. Omáčku přeceďte a svařte. Vmíchejte máslo, osolte a opepřete. Řapíkatý celer a mrkev orestujte a ozdobte jimi pokrm.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden