Moje sladké tajemství

Vepřová panenka na špenátu s bramborami

Suroviny:

1 lžíce olivového oleje

125 g nízkotučného jogurtu ovocného

2 červené papriky

280 g čerstvého špenátu

3 stroužky česneku

3 šalotky

600 g vepřové panenky

600 g brambor

bylinky dle chuti

Postup:

Vepřovou panenku očistíme, naporcujeme na malé steaky a mírně osolíme. Krátce je orestujeme (ideálně ve fritovacím hrnci) na olivovém oleji a pak je vyjmeme. Omyté brambory se slupkou, papriky i šalotky nakrájíme na měsíčky. Poté osolíme a opékáme asi 25 minut.

K bramborám přidáme opečené vepřové steaky a dopečeme. Z jogurtu, česneku, soli a lžíce olivového oleje připravíme dresink. Na talíře rozdělíme brambory, na ně navrstvíme špenát ochucený dresinkem a navrch položíme kousky masa.

Tip!

Chcete-li, můžete brambory zjemnit smetanovou či sýrovou omáčkou, do které můžete přidat nivu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden