Vepřová panenka na špenátu s bramborami

Suroviny:

1 lžíce olivového oleje

125 g nízkotučného jogurtu ovocného

2 červené papriky

280 g čerstvého špenátu

3 stroužky česneku

3 šalotky

600 g vepřové panenky

600 g brambor

bylinky dle chuti

Postup:

Vepřovou panenku očistíme, naporcujeme na malé steaky a mírně osolíme. Krátce je orestujeme (ideálně ve fritovacím hrnci) na olivovém oleji a pak je vyjmeme. Omyté brambory se slupkou, papriky i šalotky nakrájíme na měsíčky. Poté osolíme a opékáme asi 25 minut.

K bramborám přidáme opečené vepřové steaky a dopečeme. Z jogurtu, česneku, soli a lžíce olivového oleje připravíme dresink. Na talíře rozdělíme brambory, na ně navrstvíme špenát ochucený dresinkem a navrch položíme kousky masa.

Tip!

Chcete-li, můžete brambory zjemnit smetanovou či sýrovou omáčkou, do které můžete přidat nivu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden