Moje sladké tajemství

Vepřová panenka na špenátu s bramborami

Suroviny:


  • 1 lžíce olivového oleje

  • 125 g nízkotučného jogurtu ovocného

  • 2 červené papriky

  • 280 g čerstvého špenátu

  • 3 stroužky česneku

  • 3 šalotky

  • 600 g brambor

  • 600 g vepřové panenky

  • bylinky dle chuti


Postup:

Vepřovou panenku očistíme, naporcujeme na malé steaky a mírně osolíme. Krátce je orestujeme (ideálně ve fritovacím hrnci) na olivovém oleji a pak je vyjmeme. Omyté brambory se slupkou, papriky i šalotky nakrájíme na měsíčky. Poté osolíme a opékáme asi 25 minut.

K bramborám přidáme opečené vepřové steaky a dopečeme. Z jogurtu, česneku, soli a lžíce olivového oleje připravíme dresink. Na talíře rozdělíme brambory, na ně navrstvíme špenát ochucený dresinkem a navrch položíme kousky masa.

Opečeme slaninu. Brynzu rozmícháme se smetanou dohladka a opepříme. Scezené horké halušky promícháme s brynzou a na talířích přelijeme rozškvařenou slaninou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden