Vepřová pečeně s mrkví

Voňavému masu s vařenými brambory a mrkví nikdo neodolá. Jedná se o výživné, přitom dietní jídlo.

Suroviny na 4 porce

- 500 g vepřové kýty nebo pečeně bez kosti - 1 lžíce slunečnicového oleje - 1 cibule - sůl, pepř - 5 kuliček nového koření - 3 bobkové listy - 3 větvičky tymiánu - 50 ml bílého suchého vína - 200 g mrkve - 400 g brambor - 2 lžíce másla

Postup

1. Maso očistěte a nakrájejte na plátky. V pekáčku na rozpáleném oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile začne růžovět, přidejte maso. Opečte ho rovnoměrně ze všech stran. Přidejte sůl, pepř, nové koření, bobkové listy a větvičky tymiánu.

2. Maso podlijte bílým vínem a troškou vody. Pekáček přiklopte poklicí a dejte do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečte asi 45 minut.

3. Brambory očistěte a nakrájejte na měsíčky, mrkev oškrábejte a nakrájejte na hranolky. Zapékací mísu vymažte máslem a poskládejte do ní zeleninu. Osolte, opepřete a pečte při 170 ºC do změknutí.

4. Upečené maso naservírujte se zeleninou na talíř, přelijte trochou šťávy a ozdobte tymiánem.

reklama
reklama

Komentáře