Můj čas na kafíčko

Vepřová roláda

Můžete do ní použít různé druhy náplní. Zkuste třeba balkánský sýr v kombinaci se sušenými rajčaty.

Ingredience: 4 porce

1 kg vepřové kýty
100 g anglické slaniny
4 stroužky česneku
2 lžíce másla
1 lžíce medu
1/2 lžičky mletého chilli
sůl
pepř
1 snítka rozmarýnu
olej

Postup:

Stroužky česneku prolisujte. Maso seřízněte tak, aby vznikl plát. Poté ho z obou stran potřete prolisovanými stroužky česneku, osolte a opepřete. Maso poklaďte plátky slaniny a lístky rozmarýnu, opatrně zarolujte.

Hotovou roládu pevně svažte provázkem. Dejte ji do olejem vymazaného pekáčku. V rendlíku nechte rozpustit máslo a smíchejte ho s medem a chilli. Směsí potřete roládu a dejte ji do trouby předehřáté na 170 0C.

Pečte asi hodinku. Poté přidejte teplotu na 190 0C. Roládu ještě jednou potřete ochuceným máslem a pečte dozlatova další zhruba půl hodiny. Roládu podávejte s bramborovou kaší.

Doba přípravy: 120 min
Cena za 1 porci: 50 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden