Moje sladké tajemství

Vepřová žebra po asijsku

Suroviny:

1 kg vepřových žeber

4 lžíce medu

2 lžíce sójové omáčky

1 lžíce rybí omáčky

1 lžička mletého chilli

1 limeta

sůl

pepř

Postup:

Med, sójovou i rybí omáčku a mleté chilli promíchejte. Limetu omyjte, kůru nastrouhejte, šťávu vymačkejte a přidejte do směsi. Dobře prošlehejte metličkou, osolte a opepřete.

Omytá a osušená vepřová žebra nechte marinovat přes noc. Druhý den žebra i s marinádou vložte do hlubokého pekáčku, přiklopte víkem nebo zakryjte alobalem a pečte v troubě na 180 °C alespoň dvě hodiny.

Upečená žebra přesuňte na gril a opékejte ještě 10 minut z každé strany, aby chytla tu správnou barvu. Během grilování je potírejte marinádou, která zůstala na dně pekáčku. Podávejte s čerstvým chlebem a zeleninovým salátem.

Tip!

Zkuste také pomerančovou marinádu! Stačí vynechat rybí omáčku a limetu nahradit pomerančem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden