Moje šťastná hvězda

Vepřové koleno s rozmarýnem

Kdo by odolal perfektně opečenému kolenu s pivní marinádou?


Suroviny:


1–2 vepřová kolena


sůl


½ litru světlého piva


Na marinádu:


200 ml piva


2 lžíce třtinového cukru


kousek čerstvého zázvoru


4 lžíce ostrého kečupu


1 lžíce sójové omáčky


2 lžíce dijonské hořčice


4 stroužky česneku


Postup:


Zázvor nakrájejte na tenké proužky, česnek oloupejte a prolisujte. V kastrůlku zahřejte pivo s cukrem. Jakmile se cukr rozpustí, přidejte česnek, zázvor a pár minut vařte. Do marinády přidejte kečup, hořčici a sójovou omáčku.


Promíchejte a vařte dalších 5 minut. Koleno nařízeněte až ke kosti a nařezejte ho i po celém jeho obvodu. Osolte ho a potřete marinádou. Nechte marinovat 24 hodin. Koleno přendejte do pekáče, podlijte pivem a pečte na 220 °C zhruba 20 minut.


Poté snižte teplotu na 150 °C a pečte další 2–3 hodiny. Nezapomeňte koleno občas podlít, buď výpekem, nebo ještě trochou piva.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden