Vepřové kotlety pečené s hruškami

Spojení masa s hruškovou chutí dá vzniknout přímo delikátnímu jídlu.

Potřebujete:

✿ 4 vepřové kotlety

✿ 2 hrušky

✿ 6 lžic oleje

✿ 4–5 lžic vody

✿ 1 lžíci moučkového cukru

✿ 2 lžíce citronové šťávy

✿ hladkou mouku

✿ sůl, pepř

✿ snítku rozmarýnu

1 . Kotlety naklepejte, nařízněte, osolte, opepřete a poprašte moukou. Opečte je na pánvi na rozpáleném oleji z obou stran a přendejte do pekáčku.

2.  Omyté a osušené hrušky rozkrojte napůl, vydlabejte jádřince a řeznou stranou položte půlku hrušky na každou kotletu. Do pánve od kotlet nalijte vodu, nechte projít varem a šťávu nalijte do pekáčku.

3. Citronovou šťávu smíchejte s cukrem, pokapejte jí hrušky a přidejte kousky rozmarýnu. Dejte zapéct do vyhřáté trouby na 20–25 minut, občas podlijte. Podávejte třeba s bramborovou kaší.

reklama
reklama

Komentáře