Vepřové maso na houbách

Lahodná harmonie chuti hub a masa ve skvělé smetanové omáčce.

Suroviny na 4 porce - 4 vykostěné kotlety - 3 lžíce řepkového oleje - 1 cibule - 300 g lesních hub - kuličky barevného pepře - sůl - 300 ml zeleninového vývaru - 1 lžíce sójové omáčky - 1 lžička sušeného tymiánu - 150 g zakysané smetany

Postup

1. Na rozehřátém oleji opečte osolené kotlety z obou stran, přibližně 5 minut z každé strany. Kotlety vyndejte.

2. Na stejné pánvi orestujte nakrájenou cibuli. Přidejte očištěné, nakrájené houby, vývar, sójovou omáčku, tymián, pepř, promíchejte a přiveďte k varu. Duste přibližně 20 minut.

3. Do omáčky vmíchejte zakysanou smetanu, vložte opečené kotlety a prohřejte.

reklama
reklama

Komentáře