Vepřové na meruňkách

Tak trochu exotickou úpravu vepřového masa určitě zařadíte mezi svá oblíbená jídla. A návštěvy budou zírat.

Potřebujete:

400 g vepřové kýty, 300 g meruněk, 4 chilli papričky, 100 ml dezertního vína, 3 lžíce tmavé sójové omáčky, 1 lžíci worcesterské omáčky, 3 lžíce oleje, čerstvý koriandr nebo petržel, sůl, pepř

Postup:


  1.  Maso nakrájejte na kousky, osolte a opepřete. Chilli papričky nasekejte nadrobno a promíchejte s oběma omáčkami. Směsí zalijte maso, promíchejte a nechte odpočívat.

  2. Meruňky vypeckujte a nakrájejte na čtvrtky. V kastrolu rozehřejte olej. Maso vyjměte z marinády a osmažte na oleji. Poté přidejte meruňky, krátce orestujte, přilijte víno a zbylou marinádu. Na malém plameni nechte maso asi deset minut probublávat.

  3. Podávejte s čerstvě rozpečeným pečivem, kuskusem nebo dušenou rýží posypané nasekanou petrželí nebo koriandrem..

reklama
reklama