Moje šťastná hvězda

Vepřové plněné houbovou směsí

Kořeněné maso a jemná houbová směs jdou rozhodně dohromady.


Suroviny:


1,5 kg vepřového vcelku


200 g žampionů


2 cibule


3 lžíce kremžské hořčice


1 lžíce medu


sůl, pepř


1 lžička grilovacího koření


olej


Postup:


Žampiony nakrájejte na malé kousky, stejně tak cibuli. Cibuli orestujte dozlatova, pak přidejte houby. Osolte je a opepřete. Hotovou směs z pánve vyndejte. Vytvořte ostrým nožem v mase kapsu. Prolisujte česnek a maso jím potřete.


Pokračujte grilovacím kořením, pak maso potřete hořčicí a medem. Maso naplňte směsí a utěsněte jehlami na pečení či grilování. Maso přendejte do pekáče nebo na plech a pečte na 190 °C 35–40 minut, pak zvyšte teplotu na 220 °C a pečte dalších 30 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden