Můj čas na kafíčko

Vepřové ragú

Masovou směs můžete připravit v troubě, ale také v oblíbené remosce. Krátce před dohotovením do ní můžete přidat na kolečka nakrájenou pikantní klobásu.

Ingredience: 4 porce

● 500 g vepřové kýty
● 500 g brambor
● 1 malá cuketa
● 2 mrkve
● olej
● sůl
● pepř
● kmín
● 1 lžíce rajčatového protlaku
● 1 lžíce mleté papriky
● 1 cibule

Postup:

Cibuli nakrájejte nadrobno. Maso nakrájejte na kostky, brambory na větší kusy a mrkev s cuketou na kolečka. V hrnci nechte rozehřát trochu oleje. Přidejte cibuli a opečte ji. Vmíchejte osolené maso a také je opečte. Přidejte dále protlak, mletou papriku, trochu kmínu a vše důkladně promíchejte.

Přidejte nakrájenou zeleninu, ještě jednou vše promíchejte a vše krátce orestujte. Přilejte tolik vody nebo vývaru, aby bylo vše jen ponořené. Směs by se totiž měla dusit, nikoli vařit. Přiklopte nádobu a vložte ji do trouby předehřáté na 180 0C. Pečte asi půl hodinky. Poté odklopte a pečte odkryté ragú další zhruba půlhodinku.

Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 70 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden