Moje sladké tajemství

Vepřové ragú servírované v dýni

Suroviny:


  • 1 dýně Hokkaido

  • 700 g vepřové plece

  • 3 lžíce oleje

  • 1 mrkev, petržel, celer, cibule, bobkový list

  • 10 kuliček pepře

  • 6 kuliček nového koření

  • 1 lžička tymiánu

  • 200 ml červeného vína

  • 2 lžíce rajčatového protlaku a pohankové mouky

  • sůl


Postup:

Vydlabeme si dýni, zbavíme ji semínek a nakrájíme na kostičky. Ohřejeme si olej na pánvi a opečeme na něm nejdříve očištěnou a nakrájenou mrkev, petržel nakrájenou na půlkolečka a i pokrájený řapíkatý celer. Potom přidáme cibuli pokrájenou nadrobno, kterou zpěníme.

Maso si nakrájíme na kostičky, přidáme ho do pánve a krátce opečeme ze všech stran. Do pánve přidáme dýni a koření. Podlijeme vše vínem a troškou vody, osolíme a za občasného míchání a podlévání dusíme pod pokličkou deset minut.

Ke konci přidáme rajčatový protlak a zahustíme pohankovou moukou, kterou si předtím rozmícháme v trošce vody, aby nám v ragú neudělala cucky.

TIP:

Chcete mít ragú naservírované opravdu stylově? Tak zbytek dýně po vydlabání nevyhazujte, ale naplňte ji připraveným pokrmem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden