Vepřové ragú servírované v dýni

Suroviny:


  • 1 dýně Hokkaido

  • 700 g vepřové plece

  • 3 lžíce oleje

  • 1 mrkev, petržel, celer, cibule, bobkový list

  • 10 kuliček pepře

  • 6 kuliček nového koření

  • 1 lžička tymiánu

  • 200 ml červeného vína

  • 2 lžíce rajčatového protlaku a pohankové mouky

  • sůl


Postup:

Vydlabeme si dýni, zbavíme ji semínek a nakrájíme na kostičky. Ohřejeme si olej na pánvi a opečeme na něm nejdříve očištěnou a nakrájenou mrkev, petržel nakrájenou na půlkolečka a i pokrájený řapíkatý celer. Potom přidáme cibuli pokrájenou nadrobno, kterou zpěníme.

Maso si nakrájíme na kostičky, přidáme ho do pánve a krátce opečeme ze všech stran. Do pánve přidáme dýni a koření. Podlijeme vše vínem a troškou vody, osolíme a za občasného míchání a podlévání dusíme pod pokličkou deset minut.

Ke konci přidáme rajčatový protlak a zahustíme pohankovou moukou, kterou si předtím rozmícháme v trošce vody, aby nám v ragú neudělala cucky.

TIP:

Chcete mít ragú naservírované opravdu stylově? Tak zbytek dýně po vydlabání nevyhazujte, ale naplňte ji připraveným pokrmem.

reklama
reklama

Komentáře