Vepřové řízky plněné hruškou

Kombinace masa a hrušky je famózní, my vám přinášíme recept, který vyzkoušela Kateřina Winterová již několikrát.

Ingredience: 1 hruška, 4 plátky vepřové kýty, 100 g aromatického sýra

Krém: 4 lžíce zakysané smetany, 1 hruška, 1 lžíce hruškovice, ½ lžičky mleté skořice, 2 hřebíčky na obalení, 2 až 3 vejce, 1 lžíce hladké mouky

Omáčka: 4 lžíce majonézy, 3 lžíce sladké chilli omáčky, sůl, mletý pepř, sušená šalvěj, olej

Postup: Plátky masa omyjeme a osušíme.Hrušku oloupeme, zbavíme jádřince a rozdělíme na čtvrtky. Sýr nakrájíme na větší hranolky a vejce rozšleháme se solí. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a ochutíme šalvějí. Na každý plátek položíme díl hrušky, sýr a maso uzavřeme pomocí párátek nebo jehel. Takto naplněné řízky obalíme v hladké mouce, necháme nasáknout rozšlehané vejce do mouky a velice pozvolna smažíme v oleji, ve kterém budou řízky ponořené minimálně do dvou třetin. Smažte několik minut dozlatova. K vepřovým plněným řízkům si připravíme omáčky. První omáčku uděláme smícháním majonézy se sladkou chilli omáčkou.  Druhou připravíme z oloupané a na kostičky nakrájené hrušky, kterou podusíme na trošce vody s hřebíčkem a skořicí, zcela doměkka. Hrušky slijeme, rozmixujeme, ochutíme hruškovicí, promícháme se zakysanou smetanou a podle potřeby osolíme. Skvělou přílohou k řízkům jsou opečené brambory s dipy..

reklama
reklama

Komentáře