Vepřový bok podle Liao Fan

Budete potřebovat:

600 g vepřového boku, 2 lžíce sekaného česneku, 2 lžíce medu, 1 lžíci švestkového vína, 6 lžic sójové omáčky, 4 lžíce ústřicové omáčky, 1 lžičku koření pěti vůní (skořice, hřebíček, fenykl, badyán, sečuánský pepř), 100 g cukru

Postup:


  1. Vepřový bok nakrájíme na tenké pruhy.

  2. Marinádu připravíme smícháním výše uvedených ingrediencí a vložíme do ní pruhy vepřového boku. Marinujeme minimálně 6 hodin, nejlépe přes celou noc.

  3. Vyjmeme maso z marinády a pečeme na mřížce v předehřáté troubě na 200 °C 15 minut. Pak otočíme a pečeme dalších 15 minut. Následně teplotu snížíme na 160 °C a asi 30 minut pečeme doměkka.

  4. Podáváme se salátem, smaženou cibulkou a praženými arašídy. .

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama