Vepřový bůček na medu

Pro pikantní chuť přidejte do marinády jednu nasekanou chilli papričku

Suroviny na 4 porce:

1 kg vepřového bůčku

4 lžíce oleje

2 lžíce medu

½ lžičky citronové kůry

1 lžíci citronové šťávy

hrst nasekané pažitky

sůl, pepř

Postup:  1.

Maso opláchneme, důkladně osušíme a vložíme do olejem vymazaného pekáčku. Všechny ostatní suroviny dáme do misky a promícháme. 2. Maso na povrchu potřeme marinádou a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C.Pak ho v průběhu pečení přeléváme výpekem a dál potíráme marinádou. Pečeme asi hodinu a půl, dokud není maso dozlatova upečené. Pak ho nakrájíme na plátky a podáváme. .

reklama
reklama