Vepřový burger se zlatou cibulkou

Letní dny svádějí k lahodnému obědu pod širým nebem, a tak rozpalte grily a dopřejte si kvalitní burgery. Opravdu vymazlený domácí burger může být i gastronomický zážitek a výhodou je, že si ho každý může sestavit dle libosti.

Suroviny:

Na karamelizovanou cibulku:


  • 1 lžíce olivového oleje

  • 2 cibule

  • 120 g třtinového cukru

  • 80 ml sherry octa


Na salát:

  • 75 g majonézy

  •  1 lžíce balzamikového octa

  • 1 jablko

  • 2 celerové řapíky

  • sůl a pepř


Na burgery:

  • 500 ml mletého vepřového masa

  • 2 stroužky česneku

  • 1 lžíce tymiánových lístků

  • olivový olej

  • 4 sezamové housky kaiserky

  • dijonská hořčice


Postup:

Oloupeme a nakrájíme cibuli nadrobno. Rozpálíme olej ve větší pánvi vsypeme cibuli a smažíme ji. Poté přidáme cukr a sherry ocet a povaříme ještě 15 minut. Dále si nakrájíme jablko a celer na hranolky. Poté smícháme majonézu s balzamikovým octem, přidáme jablečné a celerové hranolky a dochutíme solí a pepřem. Poté vložíme mleté maso do mísy, přidáme lisovaný česnek, tymiánové lístky a dochutíme solí a pepřem. Vše promícháme, a poté z hmoty vytvarujeme 4 burgery, které potřeme olejem, a následně grilujeme z obou stran přibližně 4 až 5 minut. Rozkrojíme kaiserky na dvě poloviny, spodní část potřeme hořčicí. Na spodní část kaiserky vložíme připravený salát a ogrilovaný burger a navrch nasypeme karamelizovanou cibulku. Nakonec celý burger přiklopíme vrchní částí kaiserky.

reklama
reklama

Komentáře