Můj kousek štěstí

Věra Martinová: Dětství nebylo jednoduché

Tvrdou socialistickou výchovu má za sebou podle svých vlastních slov zpěvačka Věra Martinová (57). Rodiče byli přísní sami na sebe i na dceru.

Vlastníma rukama postavili dům, na výchovu dítěte příliš mnoho času bohužel nezbývalo. Oblíbili si metodu cukru a biče, bohužel toho cukru bylo prý méně. V dětství tím Věra dosti trpěla, nyní tvrdí, že je docela ráda, že prošla tímto typem výchovy, údajně ji to posílilo a zocelilo.

Navíc se rozhodla svým přísným rodičům předvést, co všechno dokáže, především tedy že se prosadí jako zpěvačka, což se jí povedlo na jedničku. Dnes má pocit, že za vše, co v životě dokázala, vděčí svému vzdoru vůči rodičům.

Dceru Anežku (23) však vychovávala s daleko větší laskavostí a vlídností, dobře si pamatovala, jak jí v dětství přílišná tvrdost, se kterou k ní přistupovali její nejbližší, vadila. K Anežce se tudíž její matka raději chovala jako ke kamarádce.

Zvykla si dospívající dívence vysvětlovat, jak by mohlo dopadnout něco, do čeho se chtěla pustit, ale rozhodnutí nechala na ní. To se jí vyplatilo, protože tímto způsobem se Anežka naučila zodpovědnosti.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden