Můj čas na kafíčko

Věra Tichánková a Jan Skopeček se do sebe zamilovali v cirkusu za bouřky!

Můj čas na kafíčko

Dovedli život brát s nadhledem a humorem a to jim dodávalo sílu!

Pamatujeme si je z mnoha rolí. Jana Skopečka  (†94) asi nejvíc ze seriálu Tři chlapi v chalupě, Věru Tichánkovou  (†93) z filmu Ať žijí duchové! Ty nejlepší životní role ale zahráli sami pro sebe ve svém manželství.

Herečka Věra Tichánková patřila k ročníkům, které si naplno prošly útrapami druhé světové války. V roce 1943 jí zatkli nacisté a poslali do koncentračního tábora v Terezíně.

Později v Drážďanech přežila drtivý nálet spojeneckých letadel. Po válce jí životní herecká cesta přivedla do Horáckého divadla v Jihlavě. Tam později potkala muže svého života.

Báli se, že se stan zřítí

Ani Jan Skopeček se nevyhnul trýznivým zážitkům. Také on si prošel koncentračním táborem. Zemřel už málem po cestě v transportu, život mu tehdy zachránil Oldřich Nový. Po návratu domů na konci války zjistil, že přišel o spoustu příbuzných.

Šokem pro něho bylo, že jeho otec zemřel den před jeho příchodem! Do zmíněného jihlavského divadla se dostal o něco později, než jeho budoucí žena. Ta byla o pět let starší.

„Jan přišel do jihlavského divadla dva roky po mně, ale na první pohled působil jako

Zbývá vám 74% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden