Moje šťastná hvězda

Věrnost Jiráskové nic neříkala

JIŘINA JIRÁSKOVÁ (†81) si přízeň mužů vždy užívala a nezastavilo ji v tom ani manželství.


Postelí legendární herečky Jiřiny Jiráskové (†81) prošlo poměrně dost mužů. A ačkoli většinou působila jako silná žena, kterou jen tak něco nezlomí, některá její rozhodnutí ji ve vyšším věku krutě dohnala. Komu filmová hvězda zlomila srdce a jakého činu později hořce litovala?


Důležitým mužem v životě Jiráskové byl herec Jiří Pleskot.

Manžela podvedla s kolegou

Důležitým mužem v životě Jiráskové byl herec Jiří Pleskot (†75). Ostatně za toho jediného se v roce 1953 provdala. Bohužel mu ale nedokázala být věrná a podvedla ho s fešným kolegou Jiřím Valou (†76). Herečka se tehdy dostala do velmi nepříjemné situace.

Se svým milencem totiž otěhotněla a Pleskot se s ní chtěl kvůli její nevěře rozvést. Vala se však k ničemu neměl, a tak šla nakonec na potrat. Navíc se kvůli tomu rozhádala se svou nejlepší kamarádkou Jiřinou Švorcovou (†83), který tehdy s Valou randila.

S Pleskotem se nakonec opravdu rozvedli, do konce života ale zůstali přáteli. Nevěrná prý ale byla téměř každému muži, kterému slibovala lásku.

Zdeněk Podskalský byl životním partnerem Jiráskové.

Zůstala úplně sama

Životním partnerem Jiráskové byl však Zdeněk Podskalský (†70). A i s ním údajně čekala miminko. Úspěšný režisér byl ale tehdy ženatý a odmítal se se svou ženou rozvést. Prý se obával, že by manželku a matku jeho syna Zdeňka  (65) Tamaru Švevčenko, která byla původem z Ruska, mohli po rozvodu poslat zpět do Sovětského svazu.

Ačkoli herečka o Podskalském mluvila jako o svém manželovi, nikdy spolu podle mnohých doopravdy nežili, a dokonce každý bydlel jinde. Přesto spolu strávili bezmála tři desítky let.

Nakonec však Jirásková přiznala, že nikdy neměla žádný potrat podstoupit. Ve vyšším věku, a obzvlášť ke konci svého života, by dala cokoli za to, aby měla kolem sebe děti a milující rodinu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden