Moje šťastná hvězda

Veronika Žilková: Má velký splín ze stárnutí

Připadá si unavená, stará a nepotřebná

Studenti Mezinárodní pražské konzervatoře, na které VERONIKA ŽILKOVÁ (55) učí, o ní říkají, že je jako uragán, protože je jí pořád všude plno a prýští z ní gejzír energie. Jenže ona sama nedávno přiznala, že to tak už vůbec necítí.

Veronika, která byla vždy zvyklá obhospodařit všech svých šest dětí a byla nesmírně organizačně zdatná hospodyně, má totiž poslední dobou pocit, že už je jako člověk nepotřebná. Téměř všechny její děti už jsou dospělé a mají svůj život, s čímž se prý herečka, která byla léta zvyklá na neustálý domácí cvrkot, jen těžko vyrovnává. A nechtěná si prý připadá i jako herečka. I proto tak ráda učí. „Je mi ctí, že mohu předávat zkušenosti lidem, kteří se v dnešní přetechnizované době rozhodli studovat obor, jako je herectví,“ skládá Žilková aspirujícím hercům poklonu. Je přece dobře známo, že čeští herci jsou spíš chudí a neustále bojují o práci. „Vždycky jsem se bála, že rodinu neuživím,“ přiznala Žilková. Takové starosti už ale nějakou dobu jako manželka ministra obrany MARTINA STROPNICKÉHO (60) mít nemusí.

Syn raději utekl?
Navíc kromě nejmladší dcery KORDULY (11) už všechny ostatní její děti vylétly z hnízda. Právě to prý Žilková těžce nese. Zatímco jiné matky by si na jejím místě užívaly zaslouženého klidu, ona to tak necítí a nedokázala se o své potomky přestat starat, ani když už měly své životy. Francouzská partnerka jejího syna CYRILA (28), jí dokonce dosti nevybíravě naznačila, že by se jí a Cyrilovi neměla tolik plést do života. Příhoda se stala v době, kdy ještě mladý pár bydlel u Žilkové v domě. Přestože měli v horním patře svůj vlastní byt, starostlivá tchyně jim ráda podstrojovala. „Jednou jsem přišla domů a volám na ně, jestli nechtějí řízečky, a Cyril na to, že ano. Za chvíli ale vyšel s tím, že raději ne, že ona si to nepřeje,“ popsala herečka trapnou situaci s tím, že si tehdy uvědomila, že se jí synova partnerka snaží dát najevo, že se o Cyrila postará sama. Dnes už Cyril žije trvale ve Francii.  Na svého manžela Martina Stropnického je Žilková velmi hrdá a sem tam dá do placu i nějakou veselou historku o tom, jaké to je být partnerkou tak významného politika. Jenže mezi vtípky ani ona neskrývá, že život s takovým mužem není žádný med, a to především proto, že je extrémně vytížený. „Má mě jen na žehlení košil,“ prohodila nedávno Žilková se smíchem. „A že jich žehlím!“ dodala herečka s tím, že když Stropnický vyrazí na služební cestu, převlékne se i několikrát denně.

S bývalým mužem Markem Navrátilem měla velmi přátelské vztahy.

Smrt exmanžela ji zasáhla 
Pořádně chmurné myšlenky ale Veroniku začaly přepadat, když před rokem nečekaně zemřel na mozkovou mrtvici její bývalý manžel MAREK NAVRÁTIL (†55), otec Cyrila a VINCENTA (20). Upíná se na svou maminku S Žilkovou měl Navrátil stále skvělé vztahy a herečka se po jeho smrti dokonce starala o jeho pozůstalost. Právě když se prý probírala papírovými pozůstatky po zesnulém exmanželovi, cítila obrovský smutek a uvědomovala si, jak blízko jsou ona i její blízcí smrti. Navíc v té době už měsíce bojovala se zánětem, kvůli kterému musela i na operaci. Lékaři její onemocnění zpočátku špatně diagnostikovali, takže jí podle jejích slov šlo dokonce o život. Jedna starost ale Veronice přináší přece jen radost a optimismus do života – péče o maminku OLGU (93). Ta se i přes svůj vysoký věk těší dobré náladě. Žilková ji každé ráno koupe, češe a maluje. Pořádně chmurné myšlenky ale Veroniku začaly přepadat, když před rokem nečekaně zemřel na mozkovou mrtvici její bývalý manžel MAREK NAVRÁTIL (†55), otec Cyrila a VINCENTA (20). S Žilkovou měl Navrátil stále skvělé vztahy a herečka se po jeho smrti dokonce starala o jeho pozůstalost. Právě když se prý probírala papírovými pozůstatky po zesnulém exmanželovi, cítila obrovský smutek a uvědomovala si, jak blízko jsou ona i její blízcí smrti. Navíc v té době už měsíce bojovala se zánětem, kvůli kterému musela i na operaci. Lékaři její onemocnění zpočátku špatně diagnostikovali, takže jí podle jejích slov šlo dokonce o život. Jedna starost ale Veronice přináší přece jen radost a optimismus do života – péče o maminku OLGU (93). Ta se i přes svůj vysoký věk těší dobré náladě. Žilková ji každé ráno koupe, češe a maluje.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden