Moje šťastná hvězda

Veronika Žilková: VYTÁČÍ JI DO NEPŘÍČETNOSTI!

Kdysi spolu VERONIKA ŽILKOVÁ (56) a MARTIN STROPNICKÝ (61) často hráli v divadle. Od té doby, co je herec ministrem, tomu tak není a herečka jásá.

Jako voda a oheň! Tak by se dalo popsat manželství VERONIKY ŽILKOVÉ (56) a MARTINA STOPNICKÉHO (61). Herečka umí řádit jako černá ruka a její živelnost je pověstná. Naštěstí má vedle sebe kliďasa, který všechny problémy přechází v naprosté pohodě. Jinak by se ti dva nejspíš navzájem zabili! Společná domácnost a práce vůbec nedělala dobrotu. A zatímco se Stropnický po domácí hádce dokázal většinou uklidnit, Žilková si svůj vztek z hádky přenášela i na jeviště. A to se mohlo bývalému herci pěkně vymstít. Stačilo, aby se doma kvůli nečemu chytli, a následná společná cesta do divadla situaci ještě víc vyostřila. Když pak manželé došli do šatny, byli na sebe pořádně naštvaní, přitom na jevišti museli hrát zamilované hrdličky. To se prý Veronika musela hodně přemáhat, aby vše dokonale zahrála a Stropnického přímo nezabila.

Martin Stropnický, Veronika Žilková: Nemohou unést, co se o nich píše!

Záchránila ho funkce

Herečka se netají tím, že v takových okamžicích by rovnou vraždila. „Ano, to je přesně ten případ, kdy bych na kolegu vytáhla nůž. A ten kolega se jmenoval Stropnický. Naštěstí se představení hrálo jen pětkrát, protože manžel pak vstoupil do politiky a s divadlem byl konec,“ vzpomíná Žilková na náročné chvilky, které museli oba prožít na jevišti. Když spolu netrávili každou minutu v práci i v zaměstnání, jejich vztah se zase rychle zlepšil Stropnický se stal ministrem zahraničí a kvůli pracovnímu vytížení si oba byli vzácnější. Navíc se naučili rychlému usmiřování. A vzhledem k posledním událostem bude Žilková možná na společné vyhrocené jevištní scény vzpomínat ještě s láskou.

Půjdou od sebe?

Stačilo několik let a Stropnický zjistil, že politika není nic pro něj. Balí si kufry a nastoupí jako velvyslanec v Izraeli. Už je to jasná věc a Žilková si bere neplacenou dovolenou. Spolu s nejmladší dcerou KORDULOU (12) se chce odstěhovat s ním a pracovat tam v rámci možností. Podle manžela by tam nějakou práci našla, ale rozhodně by se nemohla realizovat tak jako ve své domovině. Proto je otázka času, jak dlouho by pobyt v Izraeli herečku bavil. Namísto hraní pro tisíce diváků by skončila v nějaké menší kulturní instituci, kde by bavila pouze hosty velvyslanectví, politiky či novináře. A to se s její povahou vůbec neslučuje. Žilkové je vždycky všude plno, a navíc má silné cítění pro rodinu. Jak bude zvládat odloučení od dalších dětí, když do Izraele pojede jenom Kordulka? Je tedy možné, že si brzy koupí letenku zpět do Prahy a manžela nechá v cizí zemi. A to i za cenu jejich dlouhodobé odluky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden