Můj čas na kafíčko

Veřte, že si takového pomocníka zamilujete.

Chcete si udržet fungující vztah? Pak na začátku zkuste přemoci zvědavost!

I když my ženy jsme od přírody zvědavé, někdy je lepší ovládnout se a na některé věci se prostě neptat. O některých věcech prostě chlapi na začátku vztahu mluvit nechtějí. Jaké věty si raději odpusťte?

Ve většině případů chtějí mít ženy vážný vztah a muži chtějí zůstat nezávislí. Pokud chlapa hned na začátku vztahu začnete otravovat otázkami, jak to s vámi myslí, zaháníte ho tím do kouta a to se mu nelíbí.

Neptejte se hned ani: A jak to s námi bude za pět let? Samozřejmě že pokud žijete už nějaký ten pátek spolu, je to zcela normální dotaz. Ale jestli se na to ptáte po dvou měsících, budete v jeho očích za horlivou zoufalkyni, co se snaží ze všech sil urvat chlapa. Nechte tomu trochu času, ať chlapa nevyděsíte.

Kolik jsi měl vlastně milenek?

Existují informace, které by o sobě partneři prostě navzájem vědět neměli. A jednou z nich je právě počet sexuálních partnerek a partnerů. K čemu vám bude vědět, kolik jich doopravdy bylo?

Bude-li jich hodně, budete neustále přemýšlet, jestli mu sexuálně stačíte. A pokud jich bude naopak málo, můžete mít zase obavy a předsudky ohledně jeho postelových dovedností. Vy sama mu přece také neprozradíte, co vše máte v sexu za sebou.

Myslíš si, že tamta žena je hezčí než já?

Pokud si vy myslíte, že je žena, o které mluvíte, hezčí než vy, pak pravděpodobně je. Proč se tedy ptát? Postavíte partnera do nepříjemné situace, kdy buď řekne pravdu, a vy se naštvete, nebo vám to ublíží, nebo zalže  a uchlácholí vás, že jste krásnější.

V tom případě budete mít pocit, že k vám není upřímný, a začnete přemýšlet, v čem všem vám asi může lhát. Když se zeptáte: Myslíš, že je hezká? Čekáte, že řekne: Ne, ty jsi hezká! Jsi pro mě ta nejkrásnější na světě! Jenže taky se může stát, že odpoví: Hmmm, je to fakt kočka. A co pak? Není lepší se raději neptat?

Jsi na tom finančně dobře?

Samozřejmě, pokud jste s partnerem spoustu let, máte společnou domácnost a případně i rodinu, je normální mít o jeho příjmech přehled. Jste-li ale na začátku vztahu, který by mohl mít budoucnost, není vhodné takovou otázku pokládat.

Pokud se hned na začátku zeptáte: „Kolik vlastně vyděláváš?“, váš partner by ve vás mohl vidět zlatokopku, které jde především o peníze, a budoucnost vztahu by tak mohla rychle vzít za své. Raději sledujte, jak žije, co nosí a kde bydlí. A jestli ho milujete, zůstaňte s ním, i když je to chudák.

Jaká byla tvoje bývalá?

Lepší než já? Jste si opravdu jistá, že chcete, aby tématem vašich hovorů byla partnerova bývalá známost? Pravděpodobně měla dobré i špatné vlastnosti, stejně jako je máte vy. Vaše vlastnosti však zřejmě partnerovi vyhovují víc, jinak by byl se svojí bývalou, ne s vámi.

Nemá smysl se porovnávat s někým, koho pravděpodobně ani neznáte. Každá jsme originál a nemá smysl zkoušet někoho napodobovat. Váš partner si vás nevybral proto, abyste byla kopií jeho ex! Proč byste vlastně měla vědět, jaká byla jeho bývalá?

Pokud to mezi vámi bude vážné, jistě na toto téma zabrousí sám. Navíc ve většině případů zjistíte, že je lepší se neptat.

Byl jsi někdy nevěrný?

Pořádně si rozmyslete, zda chcete znát odpověď na tuto otázku. Pokud bude znít ne, můžete být samozřejmě v klidu. A nebo také ne. To, že chlap dodnes nezahnul, neznamená, že to nemůže udělat v budoucnu.

Jakmile vám řekne, že v minulosti někdy nevěrný byl, možná začnete dumat, jak dlouho bude trvat, než podvede i vás. Vztah, v němž je narušena důvěra, nemá nikdy moc velkou šanci na přežití. Takže to berte tak, že co bylo, to bylo, a soustřeďte se především na to, co bude s vaším vztahem dál.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden