Můj čas na kafíčko

Veselá pohotovost v Motole

Příjem akutních pacientů, to nebývají prostory k popukání, vždyť sem přicházejí pacienti s bolestí, často ve vážném stavu. Což teprve dětská pohotovost! Ve Fakultní nemocnici Motol se teď ovšem mohou pochlubit zbrusu novým interiérem, který dětem na pohotovosti dodá tu trochu optimismu a odvede jejich pozornost od nepříjemného zdravotního stavu.

Na malé pacienty i jejich rodiče tu teď čekají vesele vyzdobené stěny, nástěnné hračky pro nejmenší i komiksová zóna pro teenagery. Zasloužila se o to Nadace Zdeňky Žádníkové, majitelé společnosti PackWay s.r.o. (Petr Wagner a Jaromírem Víšek), která provozuje značku Blancheporte by MAGNET.

Zejména se ale o romantickou a hravou výmalbu ve stylu staré Prahy postarali výtvarník Libor Škrlík, astroložka Petra Nell Smolová a Barbora „Pusopiska“ Sedláčková, šestnáctiletá malířka, která kvůli svému postižení bravurně maluje ústy.

A s nápady pomohli i místní lékaři a personál. Výsledek, na kterém nechybí Karlův most, Vltava s loďkami a velrybou, Petřín a rozhledna ani Staroměstský orloj, pojmenovali Motolská epopej. „Sami jsme s vlastními dětmi jeli do Motola už mnohokrát a jsme šťastní, že tu teď děti i jejich doprovod najdou kromě špičkových lékařů i krásné prostředí, které je potěší, zabaví a umožní jim tak čekání i ošetření lépe snášet,“ říká čtyřnásobná matka Zdeňka Žádníková.

Dětskou pohotovostí v Motole ročně projde neuvěřitelných 30 000 dětí. A to už jistě stojí za pořádnou výmalbu, která, věřme, rozptýlí malé pacienty během čekání i ošetření. Příběhy na výmalbě lze přes QR kód načíst i do telefonu (a to i v angličtině), mladší děti si tu poslechnou pohádky a mohou si pohrát i s hlavolamy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden