Moje chvilka pohody

Věštba mi nedala spát

Předpovědi budoucnosti mě nikdy nezajímaly. Pak mě ale kamarádka přesvědčila, abych si nechala věštit také. A já ji poslechla!

Nikdy jsem se o výklady budoucnosti nezajímala. Sama bych nikdy ke kartářce nebo věštkyni nešla. Podobným záležitostem jsem se spíš vyhýbala. Obávala jsem se totiž, že bych se mohla dozvědět něco, co by mě vystrašilo.

Návštěva u kartářky

Moje kamarádka Nikola však byla v tomhle směru jiná. Ta si na takovéto věci celkem potrpěla a také jim věřila a řídila se jimi. Jednoho dne mi oznámila, že jde ke kartářce a chtěla, abych ji doprovodila. Nechtělo se mi, ale po chvíli váhání jsem přece jenom souhlasila.

Zasela do mě pochybnosti

Kartářka byla hodně stará paní s pronikavým pohledem. Rituálu s kartami, který mi předvedla, jsem příliš nerozuměla. O to pozorněji jsme vnímala, co mi paní říkala. Jakmile začala mluvit, už jsem litovala, že jsem takovou věc podstoupila.

Dozvěděla jsem se totiž, že se Karel, můj manžel, brzy ocitne v ohrožení života s nejistým výsledkem. A aby toho nebylo málo, kartářka přidala informaci, že do našeho rodinného života zasáhne nějaká mladá světlovlasá žena.

Byla jsem neklidná

Odcházela jsem od kartářky s pořádně zamotanou hlavou plnou otázek. Kamarádka na tom byla lépe, dozvěděla se, že se brzy stane babičkou. Také to bylo dost divné, protože její dcera zatím neměla ani přítele.

Snažila jsem se o těch proroctvích moc nepřemýšlet, ale každou chvíli se mě zmocňovala neklidná předtucha. Co má znamenat ta mladá žena? Vymění mě za ni snad Karel? A jaké nebezpečí mu hrozí?

Manžela odvezla záchranka

O tom, že karty skutečně nelžou, jsem se pak přesvědčila ve velice krátké době. Týden po návštěvě kartářky mi volaly z manželovy práce. Karel tam zkolaboval a musela ho odvézt sanitka. V nemocnici zjistili, že prodělal infarkt. Včas poskytnutá péče mu naštěstí zachránila život. Lékaři slibovali, že to bude bez vážných následků.

Všechno se to stalo, jak řekla

Brzy se objasnila i ta mladá blondýnka. Syn si totiž konečně po rozvodu našel novou přítelkyni a přišel nám ji představit! A věštba se vyplnila i kamarádce. Nikola mi zanedlouho zavolala, že její dcera skutečně čeká miminko.

Komplikací bylo, že otcem byl ženatý muž, ale dcera si hodlala dítě nechat. Všechno tedy skutečně vyšlo přesně tak, jak kartářka předpověděla. Tím spíš se ale bráním nějakým dalším podobným pokusům. Co kdybych se tentokrát dozvěděla něco opravdu špatného?

Pavlína K. (59), České Budějovice

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden