Můj čas na kafíčko

Věštění z čajových lístků

Věštění z čajových lístků patří mezi dávné známé věštecké techniky a pochází až ze starověké Číny. Zjistit, co všechno vás čeká a nemine, můžete ale také v pohodlí svého domova. Postačí vám k tomu sypaný čaj, vaše šikovné ruce a intuice.

Čarovné postupy nepatří pouze do rukou učených mágů a čarodějek. Číňané totiž předvídali budoucnost ze symbolů na vnitřní straně zvonů. Když je napadlo obrátit šálky na čaj bez oušek, zjistili, že jim silně připomínají tvary zvonů, a tak je začali používat. Různé rozmanité vzory, které vytvářejí čajové lístky uvnitř šálků, se tak staly velmi důležitým prvkem při věštění budoucnosti.

Stačí trocha představivosti a budou se dít věci.

Nejprve si vyberte ten správný tvar hrnečku!

Nejprve si přichystejte vše potřebné. Věnujte výběru pomůcek dostatečný čas i prostor. Když si vše obstaráte, můžete začít. Tvar hrnku hraje ve věštbě zásadní roli, protože jeho správný  tvar umožní získat větší množství významů. Hrneček, který si k věštění vyberete, by měl být nahoře širší než dole. Vnitřní povrch by měl být hladký, bez jakýchkoli ozdob, a jeho barva by měla být bílá nebo velmi světlá. V žádném případě nepoužívejte čajové sítko, s ním by samozřejmě kouzlo ztratilo svůj veškerý význam. Věštící čaj by měl být sypaný, obsahovat velké listy, a pokud možno také co nejméně čajového „prachu“.

To jaký čaj použijete, hraje roli.

Jaký čaj je nejlepší?

Nejprve dejte vařit vodu. Poté do připraveného šálku nasypte jednu lžičku čajových lístků. Čajové lístečky musejí v hrnečku volně plavat, aby do sebe nasávaly energii, kterou jim budete předávat. Než se totiž uvaří voda a vylouhuje čaj, tak se jim budete snažit předat svoje osobní  pocity. Stejně tak postupujte i v následujícím kroku, kdy budete připravená samotný nálev pít. Čaj si pomalu vychutnávejte. Buďte ale přitom opatrná. Na dně vám musí zůstat nejen všechny čajové lístečky, ale také malé množství obarvené vody. Se zbylou směsí totiž budete ještě míchat a manipulovat.

Jak číst správně symboly?

Ouško šálku představuje vás a symboly, které se objevují blízko ouška, naznačují, že se něco stane v blízkosti vašeho domova. Symboly, které ukazují směrem k oušku, znamenají, že se k vám něco blíží, a naopak ty, které míří obráceným směrem, znamenají, že od vás něco odchází a mizí.Symboly, které jsou nalevo od ouška, znamenají události z doby minulé, zatímco budoucnost se zjevuje vpravo od ouška. Jako ukazatel času se používá nejčastěji svislá pozice. Znaky, které ukazují na to, co se má stát v blízké budoucnosti, najdete blíž k hornímu okraji šálku. Ty, které se vztahují k dávné době, se naopak zjevují hned dole u dna. Ověřte si to. A skutečné dno šálku se považuje za nešťastné a znamená smůlu.

Předepsaný postup je nutné dodržet.

Magické znaky a znamení

Nezapomeňte porovnat i velikost, proporce a výraznost jednotlivých symbolů v jejich vzájemném vztahu. Jednotlivé znaky se nečtou odděleně, bez souvislostí, ale musí se vnímat ve vzájemném působení na sebe, jako celková kombinace všech znaků společně. Stejně jako u ostatních druhů věštění, tak i u věštby z čajových lístků se do celkového závěru musí zahrnout všechny pozorované tvary v šálku.

Nenechte se odradit

Nevěšte hlavu, když se vám bude zdát, že při prvním pokusu nebudete umět tajemné a rozmanité symboly správně pochopit. Dejte volný průchod své fantazii a představivosti, uvidíte, že vás nenechá na holičkách. Nejprve se nalaďte na svoje dávné věštecké instinkty a vrozenou žen- skou intuici a dovolte si význam symbolů odhadnout a vytušit. Sama uvidíte, jak brzy si vytříbíte vaši schopnost pochopit tajná a jasná znamení, která máte přímo před očima.

Rituál tří otoček

Je velmi důležité, abyste šálek čaje skutečně vypila, a na dně ponechala jen tolik čaje, kolik je zapotřebí k zamíchání čajových lístků. Pak uchopte šálek za ouško levou rukou a třikrát s ním otočte ve směru hodinových ručiček. Snažte se, aby čaj, který v šálku zůstal, vířil až k okraji šálku. Potom hrneček obraťte vzhůru nohama na podšálek a nechte čaj pomalu odtéct. Chvíli počkejte, počítejte v klidu do sedmi, než se lístky usadí a čaj odteče. Pak šálek obraťte do normální polohy, držte ho tak, aby bylo ouško směrem k vám, a začnete s věštěním.

Musíte zvážit všehny obrazce, všechny souvislosti!

Všímejte si tvarů a obrazců

Nejdříve si prohlédněte celkový vzhled šálku. Všimněte si symbolu, který na dně šálku převažuje, protože jen tak poznáte, jestli vás v nejbližší době čeká štěstí, nebo smůla. Podívejte se na celkový vzhled obrazce, který lístky utvoří. Vypadá bohatě a složitě? Pak nejspíš takový bude i váš osud. Vypadá naopak skromně a nenápadně? Nejspíš máte disciplinovanou mysl a nečekají vás žádné divoké zvraty. Máte před sebou ohromné množství podivných obrazců, jejichž význam vám uniká? Tak se zaměřte na jejich velikost, výraznost a tvar. Nepřipomíná vám něco? Pokud vidíte například kytici, mušli nebo hvězdu, jsou to pozitivní zprávy. Šíp, nůž nebo sekera jsou znamení varující.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden