Větrníčky s krémem a kousky jahod

Výtečná tečka za nedělním obědem: větrníky s vyšlehanou šlehačku a kousky jahod.

Příprava: 45 minut

Náročnost: ***

Cena za kus: 10 Kč

Suroviny na 10 kusů

Na těsto

- 50 ml mléka

- 50 ml vody

- 100 g másla

- 100 g hladké mouky

- 3 vejce

- špetka soli

- pečicí papír

Na náplň

- 200 ml smetany ke šlehání

- 200 g jahod

- 2 lžíce moučkového cukru

Postup

1. Mléko, vodu, máslo a špetku soli přiveďte v hrnci k varu. Odstavte a vmíchejte mouku. Až směs vychladne, zašlehejte vejce.

2. Těsto dejte do cukrářského sáčku a stříkejte na plech větrníčky. Pečte v troubě při 180 ºC dozlatova.

3. Smetanu vyšlehejte s cukrem. Krémem a nakrájenými jahodami spojte překrojené větrníky.

reklama
reklama

Komentáře