Moje šťastná hvězda

Vídeňský řízek

Mezi tradiční receptury na řízky patří rozhodně ta na vídeňské. Sotva na ně začnete myslet, okamžitě se vám začnou sbíhat sliny

Ingredience:

750 g telecí kýty, 200 g hladké mouky, 200 g strouhanky, 2 vejce, 150 g másla, citron, sůl

Postup:

Řízky nařežeme z kýty o tloušťce do 2 cm. Plátky nakrojíme alespoň na třech místech, aby se při smažení nezkroutily. Maso nasolíme a obalíme v klasickém trojo balu – v mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance a rovnou smažíme na másle. Není však nad to, když je osmažíme v přepuštěném másle. Pokud se rozhodneme pro něj, pak ho potřebujeme 200 g v původním stavu. Není to složité, pomalu ho budeme zahřívat v kastrůlku, když syrovátka klesne ke dnu, odebereme jen čistý mléčný tuk. Řízky smažíme asi tak 3 minuty dozlatova. Hotové klademe na papírové ubrousky, ty odsají přebytečný tuk. Před podáváním je zakapeme citronovou šťávou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden