Můj kousek štěstí

Viktor Preiss: Temná stránka herce odhalena

Více než kde jinde tady platí, že zdání někdy klame. Viktor Preiss (69) se vždycky řadil mezi ty seriózní herce na nejvyšší úrovni. Od pohledu působí jako vzorňák, který musí být dokonalým manželem a otcem. Těžko si ho představit v nějaké rebélii.

Zdá se ale, že Preiss prostě klame tělem. Má za sebou hodně pohnutou minulost, se kterou se raději vůbec nechlubí. Až po letech vyplulo na povrch, že zplodil nemanželskou dceru! Ještě donedávna přitom celý národ žil v domění, že má Preiss s manželkou Janou (68) jen dva syny – Martina (44) a Jana (41).

To, že někde běhá ještě jeho další potomek, je tedy velmi šokující informace. Jak se všechno odehrálo?. Viktor Preiss to s ženami vždycky uměl. Galantní, pozorný gentleman, zároveň urostlý, usměvavý... Tak, jak ho známe z televizních obrazovek. V manželství to ale prý taková idylka nebyla. Žena Jana si s ním prý užila své.

"Byly doby, kdy na ni byl opravdu hodně zlej a ona si mohla vyplakat oči," prozradila bývalá kolegyně Preissové. A došlo tu i na nevěru. Na začátku osmdesátých let měl Preiss tajný poměr s jinou ženou a nechtěně počal holčičku.

Což herci zadělalo na pořádný problém. Co teď? Má dítě zatajit nebo všechno své ženě říct? Dokonce uvažoval i o tom, že udělá za svým dosavadním manželstvím tlustou čáru, že Janu opustí a začne nový život.

Preiss dlouho odkládal, než vyšel s barvou ven, takže když tu krušnou novinku své ženě sdělil, miminko už bylo na světě. Jana se z toho málem sesypala. Byl to pro ni strašný šok. Vždyť celou tu dobu žila v domnění, že je pro Viktora ona ta jediná! Přesto se s tím ale nakonec dokázala smířit a manžela vzala na milost.

"Já jsem v takových situacích kupodivu racionální. Najednou jakoby se mi ochladily lampy," říká o sobě. Od té doby je tohle téma pro Preisse tabu. O své nemanželské dceři se nikdy nezmiňuje. Kdo ví, jestli dnes herec nelituje, že kontakt s dcerou takto radikálně utnul.

Zda netouží vidět, jak jeho dítě dnes vypadá, co dělá a jak se má... Možná je to ale v něčem lepší. Kdyby se třeba Preiss s milenkou kvůli dítěti stýkal dál, bůh ví, jak by to s jeho manželstvím dopadlo..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden