Můj kousek štěstí

Víno chrání před stresem a burčák čistí krev

Přichází opět doba popíjení „mléka starců“, jak se burčáku říká. Máme ho skutečně vypít tolik, kolik máme krve, abychom se ozdravili a omládli?

Tento lahodný nápoj bez umělých konzervantů, éček, zvýrazňovačů chuti a umělých barviv má ve všech svých stádiích pozitivní vliv na cévní a mozková onemocnění, podporuje činnost žaludku, celého nervového systému a působí proti stárnutí. Zrychluje metabolismus, zlepšuje pokožku, nehty a vlasy. Pokud jej budete popíjet ve zdravé míře každý den, jistě svému zdraví velmi prospějete, a nejspíš doporučenou dávku překročíte.

Kdy chrání a kdy škodí?

V dnešní uspěchané době, kdy se daří novodobému moru – stresu, je víno mocným ochráncem.
Doporučenou denní dávkou jsou dvě až čtyři decinky, v podstatě ale platí pravidlo, že víno do 0,8 promile léčí, pokud tuto hranici překročíte, začne vašemu organismu škodit tak, jako každý jiný alkohol. Proto mnoho vyspělých západních zemí povolilo 0,5 promile alkoholu řidičům. A výsledek? Nehodovost nejenže nevzrostla, ale dokonce se mírně snížila. To potvrdilo domněnku, že stres je za volantem větší nepřítel.

Prospívá i kuřákům

Víno dokáže zmírnit problémy ze zkaženého jídla. Protože zvyšuje objem plic, ulevuje kuřákům při jejich kašli. Dokáže účinně bojovat proti Alzheimerově chorobě, rozvíjí kreativitu a fantazii. Umírněnou konzumací vína můžeme zhubnout, usnadňuje totiž trávení tuků. Látky ve víně dokážou zpomalit poškozování organismu stárnutím, působí skvěle na pleť, snižují riziko křečových žil a oddalují zrakové problémy spojené s věkem. V neposlední řadě má víno protirakovinné účinky a je skvělou prevencí proti všem nádorovým onemocnění..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden