Můj čas na kafíčko

Víte co je gua sha?

Zkuste zkrášlující a efektivní techniku pomocí speciálně tvarovaného kamene, který vám umaže pár let i tmavé kruhy pod očima!

Zázrak gua sha!

Gua sha (vyslovujte jako „kváša“) je masáž obličeje. V tradiční čínské medicíně se využívá již tisíce let k uvolnění napětí i k útlumu zánětů. Po absolvování této kúry je pleť neuvěřitelně pružná, hebká a mladistvá. Některé ženy si nemohou vynachválit ani zmizení tmavých kruhů pod očima.

V čem to vězí?

Hlavním principem masáže gua sha je tření a vyvíjení tlaku, čímž se podpoří prokrvení pokožky a proudění lymfy. K tomu se používají masážní válečky a speciální tvarované přírodní kameny, které se po aplikaci krému, oleje nebo hydratačního séra přiloží ke kůži a střídavě se provádí dlouhé a krátké tahy jedním směrem.

Po chvilce masáže se lehce zvýší intenzita tlaku. Pokud se ptáte, kolik kámen a váleček může stát, cena nepřesáhne tři stokoruny. Najdete ho v drogerii či na internetu.

Něco jako botox

Na obličeji je 42 svalů a jejich masáž prokazatelně stimuluje produkci kolagenu. Pracujte s plochým kamenem na krku, obou stranách tváře, na čele i tam, kde začíná linie vlasů. Gua sha navíc pomáhá rozproudit lymfu, což vede k celkovému uvolnění pleti a minimalizaci vrásek.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden