Moje sladké tajemství

Víte, co jíst na podzim?

Bojovat proti virózám můžete i správným jídelníčkem. Při nákupu potravin myslete na to, že vaše tělo se teď musí hlavně zahřát.

Teplá jídla

Aspoň třikrát týdně zařaďte vařené obilniny, ideálně jáhly, rýži nebo pohanku. Vyhněte se syrovému ovoci a zelenině (tu můžete zlehka orestovat, nebo podusit v páře). Pozor na ovocné džusy k snídani, které vám pořádně zahýbou s energetickou rovnováhou.

Koření

Podzimu náleží ostrá chuť, takže v kuchyni rozhodně nešetřete kořením (zázvor, chilli, kari, pepř, skořice, badyán, bazalka, hřebíček, fenykl, kmín)

Bílkoviny

Dobrým zdrojem bílkovin jsou v této době luštěniny (zkuste třeba fazole adzuki) a lehčí druhy masa (krůta, králík).

Polévky

Nachlazení se vyhnete i pravidelným pojídáním polévek – silných masových a zeleninových vývarů nebo luštěninových polévek.

Co nejíst

V chladnějších měsících bychom neměli jíst citrony a mléčné výrobky, které ochlazují a zahleňují.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden