Můj čas na kafíčko

Víte, jak můžete zachránit vztah?

Po velké krizi už žádný vztah nezůstane stejný. Ale někdy může být ještě lepší než dřív.

Ženy svou intuicí bezpečně poznají, že se něco děje. Partner se vám začne vzdalovat a cítíte, že ho ztrácíte. Když se spolu hádáte, je to ještě dobré. Horší je, když tomu druhému už ani za hádku nestojíte.

Konflikty ve vztazích pramení často z komunikačních nedorozumění a toho, že jeden druhého prostě nechápete. Nebo nechcete chápat. Držet se zuby nehty představy, že se oba dva přece stále milujete, je často jen zbožné přání, na sto honů odtržené od reality.

Staré indiánské přísloví říká: „Až bude pokácen poslední strom, poslední řeka otrávena a poslední ryba chycena, poznáte, že peníze se nedají jíst.“ Proto víte, že je snazší získat zpět peníze než lásku. Peníze můžete znovu vydělat, když napnete veškeré úsilí, ale když zmizí láska, je těžké získat ji zpět, i když se o to snažíte sebevíc.

Vždyť oba chcete pokračovat dál


Ideální vztahy jsou ideální ne proto, že by neměly žádné problémy, ale proto, že oběma záleží na jejich vztahu, a tak hledají způsob, jak můžou společně fungovat dál i navzdory těžkým zkouškám.


Každý vztah prochází problémy, ale jen ten silný je ustojí. To ovšem jen v případě, že máte správného partnera, vzájemně se doplňujete a tvoříte jeden celek. Proto při rozchodu tak bolestně cítíte, že vám chybí vaše polovina.

Netrvejte na svém posledním slově. On pak zase získá svůj nadhled.

Lepší ztratit argument než chlapa

Nikomu nemůžete slíbit, že spolu budete mít dokonalý vztah. Ale můžete mu slíbit, že se o to budete na maximum snažit. Nejtvrdší boje svádíte vždycky s těmi, na kterých vám záleží nejvíc a stojí vám za to, abyste za ně bojovala.
Proto – i když vás štve, jak je partner náladový a jak je těžké s ním někdy vyjít v klidu – přesto víte, že ho chcete mít dál po boku ve svém životě. Neboť pochopíte, že je lepší ztratit poslední slovo než chlapa.

Musíte ale chtít opravdu oba dva

Dát vztahu novou šanci znamená, že se musíte snažit oba dva.  Nejen ten, který chce  napravit něco, co třeba i z větší části zavinil. Zachránit vztah ale nemůžete jenom vy sama. Je třeba, aby i chlap projevil snahu a úsilí.
Když to neudělá a nedá vám najevo, že vás dál potřebuje, pak je to signál, že se ze vztahu s vámi už odpojil. Proto bedlivě naslouchejte tomu, co říká. A co nejpozorněji pak sledujte, co doopravdy dělá, neboť to je v zájmu šťastného rozuzlení zcela klíčové.

Vraťte se na začátek

Vraťte se k tomu, co vás kdysi sblížilo a přitáhlo k sobě. K tomu, co jste spolu rádi dělali na začátku vašeho vztahu. I když to po letech není snadné, ten, kdo touží zachránit vztah, to zkusí.
Představte si, jako by vše, co jste dělali na začátku, byl déšť, který vše živí, a to, co se děje mezi vámi teď, byl oheň, jenž vše spaluje. A tak je třeba vyvolat déšť, aby uhasil oheň.

Co je největší chyba mužů?

Žádný vztah není bez chyb a někdy můžeme být vděční i za bouře. Protože vás donutí přitisknout se pod jeden deštník a semknout se. Opravdový chlap se pokusí vyhrát i předem prohranou bitvu.
Jestliže chce získat zpět ženu, je schopen pohnout i horou, když to pomůže. Největší chybou muže je, pokud dá jinému příležitost, aby jeho ženu rozesmál v době, když je kvůli němu nešťastná.

Jedno kouzelné slůvko

Je lepší ztratit hrdost kvůli chlapovi, o kterého stojíte, než ztratit chlapa jen kvůli své hrdosti. Proto je důležité používat to jedinečné kouzelné slůvko: Promiň…
Omluva nemusí vždycky znamenat jen to, že uznáváte svou vinu, ale i to, že se snažíte urovnat konflikt a vztah zachránit. Je to cesta zpátky k tomu druhému, neboť vztah tvoří dva lidé, kteří se odmítají jeden druhého vzdát.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden